Sidor

onsdag 9 mars 2011

Muddbyxa modell stort "barn"

Har funderat ett tag på att sy ett par muddbyxor till mig själv, dels för att mina favorit-mysbyxor börjar bli slitna och fula och dels för att jag hittade dessa och tyckte de såg så mysiga ut. När sedan Madeleine la ut ett par på sin blogg MaByMe så tyckte jag de var så fina och tänkte att jag skulle försöka. Så jag klippte helt enkelt sönder mina gamla mysbrallor och använde som mall då jag inte hade något mönster. Blev hyfsat bra, hade kunnat vara lite längre kanske så de blev mer pösiga längst ner och lite mer åtsittande i midjan, förstår inte varför jag är rädd för att ta i lite (läs ta bort) på mudden?! Men de ramlar inte av i alla fall och sköna var de med! Ska bara ha dem här hemma ändå. Färgen blev turkos för det var antingen det eller klarröda och det kändes som lite tomtevarning tyckte jag!

Mönster: Använde mina gamla mysbrallor som mall.

Tyg: Velour från JNYdesign, mudd från Bibbis textil

Funkade bra:  Att använda sina gamla uttjänta kläder som mall 

Funkade mindre bra: Maskinen krånglade lite till och från, bytte håll på undertrådsspolen i spolkapseln och då fungerade det bättre, känslig maskin?! Eller okänslig "sömmerska" kanske!!

2 kommentarer:

  1. De blev ju toppen!!! :0) Jag använder mina jämt! :0) Har dem när jag är bland folk också...de drar ögonen till sig i allafall! ;0)

    SvaraRadera
  2. Ha, ha..jag kan tro det! Ingen diskret färg precis, men snygg! Vågar nog bara ha mina hemmavid tror jag! :P

    SvaraRadera