Sidor

måndag 7 mars 2011

Västklänning och mössa

Har lyckats sy ett set till en flicka! Är inte helt nöjd, men det får duga..Tanken var att muddarna kring ärmar och hals samt fållen skulle vara turkos mudd som midjan, men då jag började sy detta set i söndags när jag var i sommarstugan och då enbart hade tagit med den rosa mudden så fick det bli rosa. Sydde med turkos tråd för att få lite mer "turkos-effekt" på det hela. Tyckte klänningen var ganska trixig då det var många sömmar, men den blev ju söt tycker jag. Har tänkt mig att sy ett par leggings till också, men då i enfärgat och det tyget väntar jag ännu på. Storleken på klänningen är 98 och mössan är 98/104, ca 2-4 år. Flickan jag tänkt ge detta set till blir 3 i maj och jag hoppas det nu är rätt storlek!
 Annars får jag väl sy ett set till i "värsta" fall! :)

Mönster: Klänning Ottobre nr 6/2010, mössa sykurser

Tyg: Rosa trikå med fordon på och mudd från jnydesign.

Funkade bra: Har nu lyckats ändra undertrådsspänningen och maskinen fungerar bra igen! Hittade ett tips på nätet där det stod att man kan kolla undertrådsspänningen genom att lyfta upp spolkapseln i tråden. Om man håller den stilla skall kapseln hänga still och inte rulla ut någon tråd, men om man knycker lite med handen skall det rullas ut en liten sträcka....

Funkade mindre bra: Är inte riktigt nöjd med mudden i halslinning och ärmhålorna, blev lite bubbligt, jag har nog för lite mudd när jag syr så jag måste sträcka för mycket så det blir bubbligt. Ska testa detta tips nästa gång. Syr så själv fast inte med så mycket mudd.

2 kommentarer:

  1. Jättegulligt! Lägger till dig i min blogglista och följer din blogg! ;0)

    SvaraRadera
  2. Tack! Kul att du vill följa mig! :)

    SvaraRadera